top of page

VIESTINTÄ SÄHKÖISISSÄ KANAVISSA

Nykypäivinä suuri osa viestinnästä ja markkinoinnista tapahtuu sähköisissä kanavissa. Minulla on kokemusta sekä sisältöjen suunnittelusta että toteutuksesta monissa eri kanavissa: verkkosivuilla, uutiskirjeissä, videotuotannoissa, blogipalveluissa ja somekanavissa. Alla esittelen muutamia esimerkkejä näistä.

FB AB.png

VIESTINTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA

Aurinkobaletti  AB Dance Companylla tehtäviini kuuluu muun muassa tanssiteatterin someviestintä. Suunnittelen sisällöt ja vastaan niiden toteutuksesta ja julkaisemisesta Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa ja LinkedInissä. Esimerkiksi esityskaudella 2019–2020 kasvatin teatterin Facebook-seuraajien määrää jopa yli 14 prosenttia 2 286:sta 2 617 henkilöön.

Suomen maatalousmuseo Sarassa vastasin museon viestinnästä kaikissa kanavissa. Olen mm. kasvattanut Saran Facebooksivun seuraajien määrää elokuun alusta tammikuuhun 20 prosentilla 2 225:stä 2 670 henkilöön. Lisäksi olen saanut mediaosumia lisäämällä toimittajille lähettämiini tapahtumatiedotteisiin kulttuurisisältöihin liittyviä kärkiä. Aloitteestani Sarka-museolla myös otettiin käyttöön sähköinen työkalu tiedotteiden lähettämistä, toimittajarekisterin ylläpitoa ja mediaseurantaa varten.

Grus Grus Teatterissa vastasin digitaalisen markkinoinnin kokonaisuudesta. Teatterin ongelmana oli sosiaalisen median sisältöjen tuotannon koordinoimmattomuus ja suunnitelmallisuuden puute. Pystyin omalla työpanoksellani nostamaan teatterin sähköisen viestinnän aivan uudelle tasolle. Esityskaudella 2019–2020 kasvatin teatterin Facebook-seuraajien määrää jopa reilut 20 prosenttia 1 443:sta 1 737 henkilöön. Facebookin lisäksi teatterin somekanaviin kuuluvat Instagram, Twitter ja YouTube. Huolehdin myös sisältöjen räätälöinnistä eri kanaviin ja maksullisesta Facebook- ja Instagram-mainonnasta. Lisäksi täydensin viestintäkanavia ottamalla käyttöön uutiskirjeen, josta lisää alla.

 

Päätyöni lisäksi työskennellyt projektiluontoisesti joissakin TEHDAS Teatterin tuotannoissa vastaten niiden viestinnästä ja erityisesti viestinnästä sosiaalisessa mediassa.​ Näihin kuuluu esimerkiksi tehtäväni Huoneiden kirja -teoksen tiedottajana. Se on Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston kärkihanke ja osa Turun kulttuuripääkaupunki 10 vuotta juhlaohjelmistoa 2021. Teoksen ydintyöryhmä, johon kuuluin, palkittiin vuoden 2021 esittävien taiteiden valtionpalkinnolla.

Lue lisää someviestinnän tehtävistäni kulttuuriorganisaatioisssa Kulttuurituotannot-sivulta.

Syksyn 2017 aikana työskennellessäni vielä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -projektissa, toteutin projektissa tuotettujen videoiden markkinointikampanjan. Siinä tärkeässä osassa oli videoiden jakaminen Yksi elämän ja Aivoliiton somekanavissa sekä maksullinen mainonta Facebookissa ja Instagramissa.

HK verkkosivu.jpg

VERKKOPALVELUJEN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

Aurinkobaletissa siirryttiin uuteen lipunmyyntijärjestelmään keväällä 2023. Olin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa siirtoa. Samassa yhtyedessä tuli tarve päivittää myös verkkosivujuen rakennetta ja sisältöjä. Suunnittelin ja päivityksen ja toteutimme sen yhydessä verkkosivuston teknisen alustan ylläpitäjän kanssa. Olen myös ottanut käyttöön uuden lipunmyyntijärjestelmän mahdollistamia palveluviestejä, kuten "Tervetuloa esitykseen" ja "Kiitos vierailustasi, annathan palautetta" -viestit, jotka ajastetaan lähtemään järjestelmästä automaattisesti.

Sarka-museossa vedin verkkosivu-uudistuksen aloitusta. Perussuvuston lisäksi projektissa toteutettiin Digisarka.fi-sivusto, johon kootaan museon nykyiset ja tulevat digitaaliset sisällöt ja palvelut. Projektiin liittyen laadin mm.nuuden sivuston rakenne- ja sisältösuunnitelman, lähetin mahdollisille palveluntarjoajille tarjouspyynnöt ja johdin keskusteluja, joiden perusteella uusi kumppani valittiin. Vedin myös kokouksia, joissa uudistuksen toteutusta suunniteltiin käynnistettiin.

Huoneiden kirja -teokselle piti sen julkistuksen yhteydessä tuottaa omat verkkosivut. Suunnittelin ja toteutin ne yhdessä graafisen suunnittelijan ja teknisen alustan toimittajan sekä valokuvaajan kanssa. Vastasin itse sivuston sisällön ja rakenteen suunnittelusta, kuvien valinnasta ja sisällön syötöstä sivustolle.

Grus Grus Teatterin verkkosivut kaipasivat osin niin teknisesti kuin sisällöllisestikin tuoreuttamista. Kesällä 2020 toteutin teatterin verkkosivujen sisällöllisen päivittämisen ja teknisen alustan toiminnallisuuksien parantamisen yhdessä alustan suunnittelijan kanssa. Vastasin myös sähköisen uutiskirjeen käyttöönotosta ja pääsin näin toteuttamaan somekanavien, verkkosivujen ja uutiskirjeen integroinnin tehokkaaksi digimarkkinoinnin kokonaisuudeksi asiaankuuluvine seurantoineen. Huolehdin myös sisältöjen räätälöinnistä eri kanaviin.

Aivoliiton verkkosivut uudistettiin kokonaan syksyllä 2018. Samalla sivustolle luotiin oman visuaalisen ilmeen saanut aivoterveyssivusto. Uusi sivusto on sai paljon hyvää palautetta sidosryhmiltämme. Olin mukana prosessin kaikissa vaiheissa: sivujen rakenteen ja sisältöjen suunnittelussa sekä sisältöjen muokkaamisessa ja viemisessä verkkosivuille.

 

Aivoliiton Yksi elämä -terveystalkoissa olin vuosina 2013–2018 myös mukana konseptoimassa ja kehittämässä Pieni Päätös Päivässä -verkkopalvelua, jossa julkaistiin blogeja hvyinvoinnista ja pienistä elintapamuutoksista. Vuosina 2015–2018 olin yksi verkkopalvelun bloggareista ja vuoden 2017 ajan olin lisäksi vastuussa sisällöntuotannon koordinoinnista ja sivuston teknisestä kehittämisestä sivuston alustan ylläpitäjän kanssa. Vastasin myös palvelun someviestinnästä Facebookissa ja Twitterissä. Vuoden 2019 alussa palvelu ajettiin alas, koska se integroitiin Yksi elämä -verkkopalveluun.

UK AB.png

UUTISKIRJEMARKKINOINTI

Uutiskirjemarkkinointi on minulle tuttua jo pitkältä ajalta. Tällä hetkellä vastaan Aurinkobaletin uutiskirjeiden suunnittelusts, sisällöntuotennosta ja lähettämisestä. Syksyllä 2022 uudistin myös kirjeiden ulkoasun.

 

Grus Grus Teatterissa otettiin vuonna 2020 aloitteestani käyttöön uutiskirje. Vastasin kirjeen toteutuksesta Mailchimp-alustalle ja suunnittelin sen visuaalisen ilmeen. Huolehdin myös asiakasrekisterin luomisesta ylläpidosta, kirjeiden sisällön tuottamisesta ja lähettämisestä. Lisäksi vastasin kirjeen markkinoinnista verkkosivuilla ja somekanavissa.

 

Aivoliitossa vuosina 2018–2019 tein ja lähetin uutiskirjeitä erityisesti tietyille terveysalan ammattilaisryhmille kohdennettuina. Yksi elämä -viestintätiimin jäsenenä vuosina 2012–2017 vastasin Aivoliiton sisällöistä kuukausittain ilmestyvissä uutiskirjeissä. Kirjeiden päätoimittajana toimii Yksi elämän viestintäsuunnittelija.

Työskennellessäni opiskelijarekrytoinnin suunnittelijana Helsingin yliopiston hakijapalveluissa vuosina 2005–2010, vastasin lukioiden opinto-ohjaajille suunnattujen sähköisten uutiskirjeiden käyttöönotosta. Toimin myös kirjeiden päätoimittajana, rekisterin ylläpitäjänä ja sisällöntuottajana yhteistyössä yliopiston tiedekuntien kanssa. Huolehdin myös sisältöjen viemisestä kirjeisiin sekä kirjeiden lähettämisestä.

YKSIN – SOOLO VIIDELLE -TEOKSEN VIDEOT

Kuvasin ja editoin videoita Aurinkobaletti – AB Dance Companylle tammikuussa 2020 ensi-iltansa saaneeseen Urmas Poolametsin Yksin – Soolo viidelle teokseen liittyen. Osa esityksistä päättyi teatterin lämpiössä keskusteluihin, joihin katsojat osallistuivat. Kuvasin keskustelujen alustajien haastattelut ja editoin niistä ensin lyhyet somevideot, joita käytettiin seuraavien. keskutelustilaisuuksien markkinoinnissa. Kokosin ja editoin haastatteluvideoista ja teoksen trailerista myös videon, jota oli tarkoitus käyttää Taidetestaajien ennakkotehtävänä, ennen kuin he olisivat tulleet katsomaan teosta. Vierailu kuitenkin peruuntui koronarajoitusten vuoksi. 

 

Teos käänsi yksin olemisen kehon kielelle, eri näkökulmista. Onko yksin oleminen yksinäisyyttä? Millaista on olla ryhmässä yksin? Miltä yksinolo tuntuu kehossa? Voiko yksinolo olla vaihe, prosessi? Teos koostui nimensä mukaisesti sooloista, jotka muodostivat yhteisen riitin. Esityksessä myös katsojat tulivat sen osaksi. Yleisö sai itse kokea yksin olemisen muiden joukossa istuen näyttämöllä, teoksen sisällä.

 

Keskusteluissa pohdittiin yksin olemista ja yksinäisyyttä eri näkökulmista mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Keskustelujen alustajana toimi kirjailija Eeva Siivonen. Keskustelujen vieraat ja aiheet olivat: runoilija Tommi Parkko ja ohjaaja Maiju Tainio: Hamilton-manaatin yksinäinen elämä – luovan työn yksinäisyys ja kollektiivisuus, FT Tom Linkinen: Yksin vai yksinäinen – yksin olemisen kulttuurit, seksuaalineuvoja Hanna Lasonen: Kehon yksinäisyys – seksuaalisuus elämänvoimana ja kirkkoherra Tuomo Norvasuo: Pyhä yksinäisyys

AIVOLIITON VIDEOTUOTANNOT

Työskennellessäni vielä Aivoliitossa olin mm. mukana useiden erilaisten videoiden tuotannoissa.

 

Eräs niistä on Korvaamaton kovalevy -kampanjan video Kuin salama kirkkaalta taivaalta, jonka tuotimme yhdessä New Dawn -tuotantoyhtiön kanssa. Se kertoo viiden aivoverenkiertohäiriön sairastaneen tarinan. Videomme sai Finnkinon ja Ylen yhteiskunnallisen markkinoinnin kampanjoissa yhteensä yli 3 miljoonaa katsojaa. Lisäksi se sijoittui Suomen Markkinointiliiton Turun ryhmän Vuoden mainos 2016 -kilpailussa kolmen parhaan joukkoon digitaalisen sisältömarkkinoinnin sarjassa.

Oma roolini oli olla mukana tiimin jäsenenä kaikissa videon suunnittelun ja tuotannon vaiheissa: käsikirjoituksen suunnittelu, videolla esiintyvien henkilöiden valinta ja rekrytointi, avustaminen kuvaustilanteessa (kuvattavien henkilöiden emmännöinti), editoinnin kommentointi ja videon markkinointi muun muassa somekanavissa.

Video © Aivoliitto

Sivuston valokuvat ja videot © Pia Puustelli, ellei toisin mainita. 

  • White LinkedIn Icon
  • Facebook Clean
bottom of page